Popping

Popping is gebaseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een soort schok door het lichaam van de danser gaat, welke ook wel een pop of hit wordt genoemd. Dit wordt gedaan op het ritme van de muziek, in combinatie met verschillende bewegingen en poses. De popping workshop staat onder leiding van Jing "Juice" Wang. Eén van grootste popping experts van Nederland. Deze workshops zijn fysiek minder zwaar dan breakdance, hier ligt de nadruk op de choreografie en het een worden met de muziek.

Lessen in Eindhoven

In samenwerking met Dynamo Eindhoven en Hip Hop Lab 040 verzorgen wij lessen in Dynamo. De beginnerstraining is een goed startpunt voor iedere danser, met of zonder ervaring. Hier leer je de basistechnieken, de grooves en moves van popping. De technieken worden gebundeld in korte “drills” en uitgebreide “choreos”.

De gevorderden les is bedoeld voor de dansers met ervaring in popping. Tijdens deze lessen duiken de deelnemers dieper in de technieken en kennis van de dans. Animation, Boogaloo, Tutting en Waving geen enkele techniek wordt hier gemist!!! Voor meer info kijk op www.hiphoplab040.nl

-Video by JBaggi icw Michelle Teran-